بدون دیدگاه

اعتراض هشت یهودی امریکایی به خشونت در غزه

 

برگردان: یاسر خسروی‌زاده

هشت یهودی اهل بوستون به‌خاطر تعطیل‌کردن کنسولگری اسرائیل برای اعتراض به خشونت در غزه دستگیر شدند. این اعتراض در بوستون فقط چند روز پس از کشتن هفده معترض فلسطینی و زخمی‌کردن ۷۸۰ نفر دیگر با آتش مستقیم اسرائیلی‌ها نزدیک مرز غزه انجام شد.

ماساچوست، بوستون: صبح امروز در چهارمین روز عید فصح، جوانان یهودی جلوی کنسولگری اسرائیل در نیوانگلند بست نشستند و خواهان پایان یافتن خشونت اسرائیل علیه معترضان فلسطینی در غزه شدند. خشونتی که هفته گذشته به مرگ هفده نفر و زخمی شدن بیش از هزار نفر دیگر انجامید و این روز را به مرگبارترین روز در اسرائیل/فلسطین پس از جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ بدل کرد. جنگی که به عملیات تیغه حفاظتی معروف است.

سارا اُ کانر، یکی از هشت عضو «IF NOT NOW» که خود را به درهای کنسولگری اسرائیل بستند، گفت: «سر مراسم شام عید فصح، من و خانواده‌ام طبق سنتی دیرین در خانواده‌های یهودی سرتاسر جهان درباره سفر جامعه خود به‌سوی آزادی صحبت می‌کنیم. پس از یک دهه محاصره و سه دوره بمباران، این دقیقاً آن چیزی است که فلسطینیان در غزه می‌خواهند: آزادی».

این تجمع را شاخه سازمان مدنی «IF NOT NOW» در بوستون به راه انداختند که جنبشی به رهبری یهودیان جوان برای خاتمه‌بخشیدن به حمایت جامعه یهودی امریکا از اشغالگری اسرائیل است. این سازمان  در سال ۲۰۱۴ طی جنگ غزه و به‌عنوان دعوت اخلاقی جامعه یهودیان امریکا برای مخالفت با جنگ تأسیس شد.

روز جمعه و ساعاتی پیش از آغاز عید فصح، بیش از ۳۰ هزار فلسطینی در غزه راهپیمایی کردند و با آتش مستقیم تک‌تیراندازهای اسرائیل مواجه شدند. برخی معتقدند اسرائیل با خشونت‌بار خواندن این اعتراض چند روز پیش از رخ دادن آن، از پیش درباره چنین خروجی خشونت‌باری مصمم بود. در نتیجه تعداد بالای تلفات، آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، با رد تقاضای تحقیق درباره سربازان اسرائیلی، گفت سربازان دخیل در این ماجرا «لایق مدال» هستند.

شیرا تیفانی، از همکاران راه‌اندازی تجمع، گفت: «روی آوردن اسرائیل به خشونت علیه معترضان نتیجه اجتناب‌ناپذیر بیش از پنجاه سال اشغالگری است. همراه با اندوهمان برای جان‌باختگان، نسل ما اصرار دارد که اشغالگری بی‌انتها و مرگ بیجای افراد، راهی به‌پیش نیستند. نمی‌خواهم فرزندانم با دیدن تصاویر بیشتری از شلیک سربازان نوجوان اسرائیلی به معترضان نوجوان فلسطینی بزرگ شوند. راه دیگری ممکن است و ما باید برای آن بجنگیم: ما می‌توانیم جهانی بسازیم که نویدبخش آزادی و کرامت همگان باشد».

در روزهای پس‌ازاین اقدام خشونت‌بار علیه فلسطینیان، سازمان‌های یهودی متعددی به دفاع از اقدامات اسرائیل شتافتند که شامل سازمان‌هایی از قبیل ADL و اتحادیه بوستون برای فعالیت‌های بشردوستانه یهودیان نیز می‌شود که خود را رهبران عدالت اجتماعی قلمداد می‌کنند.

«IF NOT NOW» جنبشی به رهبری جوانان یهودی برای تبدیل حمایت جامعه یهودیان امریکا از اشغالگری به دعوت به آزادی و کرامت همه اسرائیلی‌ها و فلسطینیان است. این جنبش بیش از ۱۷۰۰ عضو و شاخه‌هایی در شهرهای اوستین، بوستون، شیکاگو، دنور، دیترویت، لس‌آنجلس، مینیاپولیس-سن‌پل، نیویورک، فیلادلفیا، پیتسبورگ، ناحیه ساحلی سان‌فرانسیسکو، تورنتو و واشنگتن دی‌سی دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

نشریه این مقاله

مقالات مرتبط