فضلالله صلواتی
به یاری خداوند و همت مردم شریف ایران، در ۲۹ اردیبهشتماه، ملت شریف ایران حماسهای جاودانه آفریدند و با پایداری و قدرتمندی، عشق و ایمان خود را به ملک و ملت و انقلاب اثبات کردند، از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب در صفهای طولانی ایستادند، در بعضی مناطق حتی در زیر آفتاب گرم برای رأی دادن به رئیسجمهور منتخب و لایق، مقتدر و پیشرو و نمایندگان شوراهای اسلامی شهر و روستا با شور و نشاط آرای باارزش خود را به صندوقهای رأی انداختند و ثابت کردند که لایق دموکراسی و مردمسالاری هستند. مردمی که از گذشتههای دور استقامت و پایداری خود را برای انتخاب بهترینها نشان داده بودند. هر وقت مردم ایران با همت همگانی پا به میدان سیاست، اقتصاد و تحول بگذارند، گوی پیروزی را از آن خود میسازند، در نهضت مشروطه، در نهضت ملی و قیام ملیکردن صنعت نفت، در پیروزی انقلاب اسلامی، در دفاع در برابر جنگ تحمیلی هشتساله و بیرون راندن دشمن از خاک کشور، بالاخره احیای صنعت و کشاورزی و تولید و بالاخره انتخاب برترینها برای ریاستجمهوری و مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستاها افرادی مانند خاتمی و روحانی برگزیده شوند.
و این اقدامات آن هم در بحران معنویت نشاندهنده لیاقت و اقتدار ملت است. در این دوره نیز آن را که فکر میکردند بهترین است با رأی بالا تأیید کردند، هر چه مخالفان جوسازی کردند و از فقر و نداری گفتند! تهمت زدند! آزادیخواهی و آزادمردی مردم ایران را زیر سؤال بردند و با وعده کمکهای بلاعوض، ملت بزرگ ایران را تحقیر کردند، آگاهان و دوراندیشان همهچیز را درک میکنند و همه اقدامات و تلاشهای دولت را میفهمند و با سکوت و رأیشان، حقیقت را فریاد میکنند، مشکلات، تحریمها و دشمنیهای ابرقدرتها را بهدقت میبینند و سنگاندازی داخلیها و خارجیها را ملاحظه میکنند.
بیش از ۴۱ میلیون انسان واحد رأی در تأیید برجام و حمایت از تعامل دولت روحانی، با امید و ایمان، آراء خود را در صندوقهای رأی انداختند و با اکثریت آراء رئیسجمهور محبوب خود را انتخاب کردند و حدود بیش از ۱۵ میلیون نفر هم به دیگران رأی دادند، احساسشان این بود که آنها بهتر میتوانند کشور را اداره کنند، ولی نظر اکثریت مردم ایران دکتر حسن روحانی بود. برندگان در انتخابات باید به خواستههای این اقلیت هم توجه کنند، خواستههای مشروع آنها را برآورده سازند، آنها هم عزیزند و شهروند ایراناند، دولت حال و آینده، مال آنها نیز است.
۱۵ میلیونی هم که رأی ندادند یا آنها که رأی باطله دادند آنها نیز جزو ملت بزرگ ایران هستند و برای سازندگی کشور باید تلاش کنند، مبادا کسی آنان را غریبه پندارد. در جامعه دموکراسی همه یکسان هستند و همه در شرایط مساوی و همچنان که از نعمات الهی برخوردارند، از مزایای سیاسی کشور در هر شرایطی همه باید مثل هم بهرهمند گردند، سیاه و سپید، سید قریشی و بنده حبشی در جامعه اسلامی همه یکساناند، همه عزیزند، چه موافق و چه مخالف، وقتی پیروزی رئیسجمهوری اعلام شد، دیگر مخالف مفهوم ندارد، همه ملت ایران بر اساس قانون اساسی تابع اکثریتاند و مطیع دولت و مجلس منتخب مردم، جای چونوچرا برای کسی باقی نمیماند، همه یکدستاند، با انگشتهای مختلف، برای سازندگی ایران عزیز همه یکمشتاند و برای کوبیدن بر سینه دشمن متجاوز، اگر سستی کنیم، همسایگان عرب، خانم ترزا می، نخستوزیر انگلستان، یا آقای ترامپ رئیسجمهور امریکا را به منطقه میآورند و مدال لیاقت میدهند و در جلسات دوستانه خود حاضرشان میکنند و توطئههایی علیه ایران میچینند و ایران را دشمن و یار تروریستها! میخوانند و از اسرائیل و دیگر دشمنان برای سرکوب دوست کمک میگیرند! تقاضای خرید صدها میلیارد دلار اسلحه میکنند برای کشتن زنان و کودکان مظلوم یمن، سوریه و افغانستان و احتمالاً حمله دیوانگان به ایران! و افسوس که برخی معاریف ما هم با توطئههایی علیه روحانی و با سخنان شبههانگیز، آب به آسیاب دشمن میریزند.
تاکنون کدام دشمن توانسته بر ایران مسلط شود؟ و کدام مهاجم توانسته به ایران قدرتمند دست یابد؟
آیا از خود پرسیدهایم که چرا ترامپ را به عربستان آوردهاند؟ آیا میخواهند برای کشتن مردم یمن و بمباران و ویرانی آن کشور فقیر از وی مجوز بیشتر بگیرند؟ آیا میخواهند برای پایمالکردن حقوق بشر در عربستان، یا با خرید اسلحه و دادن دلارهای نفتی برای حمایت از تروریستها، داعش و القاعده و طالبان، به او حقالسکوت بدهند؟ ترامپ چه رابطهای با شورای همکاری خلیجفارس دارد؟ آمده است که با هم برقصند و بر سر خوردن پولهای بیتالمال مردم مسلمان با هم توافق به عمل آورند و اندیشه ایرانهراسی را توسعه دهند، برای ایران نقشه بکشند و خدای ناخواسته ملت ایران را به جنگی ناخواسته بکشانند.
آنها که در انتخابات رأی ندادند، برای نسلهای آینده چه جوابی دارند که بدهند؟ اگر خدایناکرده اتفاقی افتاد، آنان چگونه پاسخگوی وجدان خود و همسر و فرزندان خود هستند؟ اگر نامزدها را ناصالح میدانند، چرا سعی نمیکنند که افراد صالح را برگزینند، کسی که با خانواده، با پدر و مادر خود نمیتواند قهر کند، آنها که برای رئیسجمهوری به فرد صالح مورد تأیید ملت رأی ندادند، در آینده چه خواهند کرد؟ آیا در خطاها و جرمهای مسئولان ناصالح شریک نیستند؟
۱۵ میلیون عدم رأی کم نیست، یعنی ۱۵ میلیون بیتفاوت در برابر بیعدالتی، گرانی، احتمال جنگ و … انسانها باید تحرک داشته باشند بر سرنوشت خود مسلط باشند، کمتوجهی به سرنوشت کشور و مردم درست نبوده و بیعدالتی، ظلم به خود و جامعه است.
باید از خواب غفلت بیدار شد، باید با مشکلات به مبارزه برخاست، باید کشور را ساخت، باید جامعهای پرنشاط و باطراوت ایجاد کرد، آنها که مخالف بودند و مشارکت نکردند و رأی ندادند، میخواهند چه چیز را ثابت کنند؟ در مقابل ۷۵ درصدی که رأی دادهاند، میخواهند چه بگویند؟ آیا خود را برتر و شایستهتر و فهیمتر از ۷۵ درصد رأیدهندهٔ ایرانی احساس میکنند؟ آیا احساس خودبرتربینی دارند؟ آیا بدان باورند که طاووس علیین شدهاند؟! خدایمان به راه راست هدایت فرماید.
امروز سازندگی جامعه، پذیرفتن دگرگونی در بستر قانون اساسی و حرکت در مسیر توسعه و ترقی از طریق همین انتخابها است، در همین شرایط موجود و حتی با نظارت استصوابی! از همین حداقل امکانات باید استفاده کرد و ایرانی بلندآوازه ساخت، امنیت را حفظ کرد، در راه سلامت جامعه کوشید، رئیسجمهوری دانا و خردمند برگزید، نمایندگانی آگاه و جهانشناس انتخاب کرد که «خداوند سرنوشت هیچ ملتی را تغییر نمیدهد، مگر آنکه خودشان تغییرش دهند»(سوره رعد: ۱۱).
گروههای اصلاحطلب و دیگر دلسوزان جامعه و اصولگرایان خردمند که در سطح کشور به ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی و شوراهای اسلامی شهرها رأی دادند و نمایندگان شایسته و لایق را انتخاب کردند، نمایندگانشان در دوران مسؤولیت و در چهار سال خدمت باید کاردانی و لیاقت و توان خود را نشان دهند، باعث افتخار و سربلندی اصلاحاتیها و دیگر رأیدهندهها شوند، با درستکاری و صداقت، مردم ایران را نسبت به اصلاحات مردمی و سران محبوب آن خوشبین نمایند و در سازندگی شهرها و روستاها بر هم سبقتگیرند و ایرانی پیروز و موفق بسازند.
همه با هم برادر وطنیم مهربان همچو جسم با جانیم