به کدامین گناه کشته شد؟
به نام خداوند رحمتگر مهربان
آنگاه که خورشید به هم درپیچد (۱) و آنگه که ستارگان همی تیره شوند (۲) و آنگاه که کوهها به رفتار آیند (۳) وقتی شتران ماده وانهاده شوند (۴) و آنگه که وحوش را همی گرد آرند (۵) دریاها آنگه که جوشان گردند (۶) و آنگاه که جانها به هم درپیوندند (۷) پرسند چو زان دخترک زنده به گور (۸) به کدامین گناه کشته شده است (۹)
آیات بالا، آیات ۱ تا ۹ سوره تکویر است. در این دیدگاه، کشته شدن یک بیگناه با بزرگترین حوادث جهان پیرامون، چون درهم ریختن منظومه شمسی همراستا شناخته شده و بلکه مهمتر دیده شده است. در جایی دیگر، کشته شدن یک انسان بیگناه، با قتلعام همه انسانها برابر شمرده شده است. ما را چه شده است که جان انسانها را اینقدر بیارزش تلقی میکنیم؟
در آیات مربوط به حجاب (آیات ۳۰ و ۳۱ سوره نور)، ابتدا به زنان و مردان مؤمن توصیه شده که دیده بر نامحرم فروبندند. آیا گماردن مأموران مرد و زن در خیابان که موظف شدهاند از کفش و جوراب و شلوار تا روسری زنان را بهدقت وارسی کنند، عمل به قرآن است؟ کاری که هر از گاهی فاجعهای بزرگ به بار میآورد و داغی به داغهای دل این مردم میافکند. آیا وقت آن نرسیده که به روح قرآن برگردیم، آنجا که به پیامبرش یادآور میشود اگر با مردم محبت نکنی از تو رویگردان میشوند، چه رسد به اینکه امروز با زور و اجبار و باطوم بخواهیم برداشت خود از اسلام را به مردم دیکته کنیم.
طرح جلد این شماره نشریه چشمانداز ایران به موضوع فساد ساختاری اختصاص داشت، اما لحظاتی پیش از اتمام صفحهآرایی نشریه، خبر تلخ درگذشت ژینا(مهسا) امینی دختر پاک سرزمینمان تمام جامعه را در بهت و اندوه فروبرد. درنتیجه این اتفاق تلخ تصمیم گرفتیم طرح جلد این شماره را تغییر دهیم و تصویری از ژینا را به خانوادهاش و مردم تقدیم کنیم؛ مردمی که این روزها اخبار تلخ فسادهای کلان را میشوند و عزادار جانهایی هستند که به نام دین و خدا گرفته میشود.